Monday, 2 January 2012

Mak budak ngan aktiviti ujung minggu, ujung tahun & awal tahun...

Assallammualaikum semua...

kali nie nak citer psl aktiviti mama spanjang 4 ari lps... kte start ngan ari jumaat ye....

Jumaat 30/12/2011

Mcm biase g antar brat pitt abg mika & angelina jolie iecha g nursery pastu terus g keje... tp dlm pkul 1.30 dpt call dr adk ipar bg tau bpk mertua mama msk hospital semula.... terus call en. hubby & ktorg amik 1/2 day terus g hospital PPUM (Pusat Perubatan Universiti Malaya). so, ptg jumaat 2 sepanjang ptg kat hospital sebab bpk mertua ku kene operate kat buku lali die....emmm... moga2 cpt la sembuh bpk mertua ku itu...

Sabtu 31/12/2011


Mcm biase gak bgn solat subuh pastu sambung tido...hehehehe.... pkul 8pg baru bgn 2 pun sebab daddy princess dah bgn... terus turun bwk buat bfast... ari 2 mama cume buat maggie goreng je utk diorg utk bfast...lps bfast kemas umah, mandikan hero & heroin 2 org 2... baju papa dah tlg basuh mlm 2....so, task basuh baju dah settle... dlm pkul 12tghari ktorg kuar g byr duit keter pastu terus g carefour subang jaya...haaaa.... kat sinie la berlaku perkara yg luar biasa sikit spai bleh buat mama & papa kene heart attact... kering darah dibuat nye.... ABG MIKA HILANG!!!!!....

Mulanye abg mika mintak air vitagen, so, mama pun pimpin die g amik air vitagen tetiba ade sorg promoter cina tahan mama suruh try air minuman baru... mama pun try la lps rs sikit mama terus tye abg mika nak ke x... tgk2 abg mika dah xde...mengelabah mama cari 1 carefour... tgh panic cari die tetiba dgr announcement
"KEPADA IBU BAPA YANG KEHILANGAN ANAK. DISINI ADE SEORANG KANAK2 LELAKI BERBANGSA CINA BERBAJU OREN DLM LINGKUNGAN 2TAHUN. SILA DATANG KE CUSTOMER SERVIS COUNTER SKRG"...
mama pun terus la g sana... wpun org 2 ckp berbangsa cina tp mama nekad nak g tgk je... rupe2... betul abg mika tgh nangis panggil mama sambil minum air susu kotak dutch lady...
mcm nak gugur jantung time die hilang... nasib baik la jpe smula...uhuhuhu...pastu mmg ktorg terus blik dah xde nak jln2 terbantut semua rancangan ari sabtu 2....

Ahad 01/01/2012


Pg2 dah bgn siap2 nak g picnic ngan cousin2 mama.... mama msk nasi putih & bwk ayam yg dah die peram smlm utk bbq.... kejut ank2 & papa siap2 angkut brg msk keter... terus g hospital klang amik cousin mama yg tgh praktikal kat sana... pastu terus g pandan indah jpe 2 org lg cousin mama... spai sana susun atur semua brg2 picnic dlm 1 keter pastu terus menuju ke hutan lipur lintang kat area higway karak.... mcm biasa la aktiviti picnic mandi2, bakar ayam, mkan2, mandi2 lg spai pukul 5 baru teringat nak gerak blik.... tp ktorg xterus blik ktorg singgah genting... jln2 amik2 gmbr & last skali tgk pertunjukkan bunga api.... baru la blik ke pandan indah... mula2 rancang nak terus blik & antar cousin yg sorg 2 blik hospital klang... tp sebab dah penat sgt last2 ktorg tido kat pandan indah je...



Isnin 02/01/2012

lepak spai tgh ari... pastu siap2 nak blik... sblum blik g mkn asam pedas kat jln genting klang... elok je siap mkn bleh plak abg mika eyak... dah la pamper last yg die pkai... terpaksa la die xpkai pampers... pas g antar cousin kat hosp klang terus blik ikut jln meru... singgah jap kat kedai jahit baju nak amik baju... skali abg mika bleh plak terkecing dlm seluar... last2 die pkai kain towel je spai umah... uhuhuhu....

2 la aktiviti mama & famili spanjang ujung minggu, ujung tahun & awal tahun mama.....=)

p/s: sori la kalu boring nak baca psl panjang sgt.... hehehehehe....=)

1 comment:

  1. upload ler gambar kat genting tuh...dingin dong...hahaha..

    ReplyDelete