Monday, 7 November 2011

Mak budak & kenangan 1thn yg lalu....

Salam semua...

Sepatutnye post nie aku post ari jumaat lps (04/11/2011).... tp sebab ade emergency xsmpt nak bukak tingkap internet.... sebenarnye nak citer kenangan aku nak bersalin iecha... betul2 adventure time 2... aku mula dr 03/11/2010 dulu ye....

03/11/2010
malam 2 aku dah rs xsedap ati.... kalu ikut kan due 07/11/2010 baru genap 40 minggu...tp mlm 2 aku dah rs xselesa, rs bdn panas semcm je... berpeluh2 time tido spai baju basah... tp ok lg... bsk pg nye aku bgn mcm biasa siap2 nak g keje...

04/11/2010
mcm biase dlm pkul 7pg aku dah siap2 nak kuar umah antar mika g nursery & g keje ngan hubby aku... dlm keter aku tye hubby aku.... "HP ade bateri x..." hubby aku jwb "baru charge mlm td..."so, aku pun g keje mcm biase... tp pinggang dah skit2... aku call mama ckp kat die pinggang dah skit2 tp msh xde tanda ape2... mama ckp kalu spai tgh ari skit2 lg terus g hospital...

tgh ari 2 aku lunch spaghetti goreng yg aku msk pg 2... pastu dlm sakit2 aku smpt lg g tabung haji kat uptown damansara mskkan duit...elok je kuar dr tabung haji time jln nak g parking keter... tetiba rs perut nie skit ssgt spai susah nak jln... tp aku gagahkan jgk jln spai ke kereta... spai kat keter aku call hubby aku suruh die amik aku kat ofis aku nak g hosp. die pun ckp ok jap lg spai... aku gagahkan diri drive blik ke ofis aku...

biase la skit nak bersalin nie die dtg kejap2... aku pun tgu la hubby aku xspai2... aku call lg... bleh die ckp nak settle kan lg 1 inciden... aku dah hangin dan 1 bdn... aku ckp kat die kalu xnak dtg xyah dtg... sy drive sdiri g hospital...member2 ofis siap dah stanby kalu2 hubby aku xspai... (al-fatihah... org yg standby 2 dah arwah dah)... dr pkul 1.30pgt aku call yg 1st suruh amik aku spai pkul 2.45ptg 2nd call last2 hubby aku spai ofis aku pkul 4.15ptg.... pastu die bleh suruh aku jln sdiri ke kereta... aku dah nak mengamuk je time 2... dah la skit xterhingga nak jln pun susah...bleh die ckp mcm 2...

nasib baik la ofis aku sbelah ngan toll NKVE... so, hubby aku terus msk hway menuju ke DEMC... spai2 kat DEMC xde org sambut aku... dkt 5minit gak aku berdiri baru ade nurse dtg bwk wheel chair utk aku... spai kat labour room aku ckp nak terkencing... so, nurse suruh g kencing dulu... pastu baru diorg nak cek bukaan laluan... mengucap panjang nurse 2...die ckp..."puan nasib baik cpt puan dah 10cm dah"... time 2 hubby aku bleh die tggu kat luar labour room spai nurse 2 tye sape org yg kat luar 2 ofiemate ke...xpsl2 kene marah ngan nurse psl xnak msk labour room... sebenarnye hubby aku dah tkut dah... sebab time abg mika nak lahir kat hospital Sg. Buloh hubby xleh msk... time 2 aku dah skit sgt... tp sempat gak aku jegil mata kat hubby tanda xpuas ati psl die lmbt spai amik aku...kalu x mesti dah terberanak dlm keter aku time 2... xpsl2 kene letak nama ank siti nur viva plak kang... hehehehe...

org ckp kalu nak bersalin kene mintak maaf kat semua org terutama kpd suami... tp time 2 aku betul2 xpuas ati ngan die so, aku xmintak maaf pun kat die... hehehehe... tepat 5.45ptg selamat aku melahirkan seorg baby girl... nie la bdknye...




04/11/2011
genap setahun dah ank dara mama Ieqha Zulaikhashah binti Irwan Shah... kepada en. hubby... minta sori la bebanyak psl stahun yg lalu xmintak maaf pun kat abg psl time 2 betul2 sy xpuas ati ngan tindakkan abg...





nie la gmbr bdk yg dah genap setahun nie...

1 comment: